zondag: 22-apr-2018 , week 16
Zon op: 6:22;  Zon Onder: 20:50
Hallum: 14:31 uur
Temperatuur: 23.1°C; Wind: 2 Bft.; Oost; Neerslag: 0.0 mm         
De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen

Opgesteld op zondag 22 april 2018 om 13.03 uur.

Vandaag warm en enkele (onweers)buien. Morgen koeler en meest droog


Er komen lokaal enkele buien voor, hierbij is kans op onweer. In de zuidoostelijke helft neemt de kans op enkele (stevige) onweersbuien toe. Hierbij is er lokaal kans op hagel en windstoten rond 70 km/u. Tussen de buien door schijnt af en toe de zon. De maximumtemperatuur varieert van 21°C in het westen tot 27°C in het oosten en zuidoosten. In het Waddengebied blijft het met 18°C aanmerkelijk koeler. De wind draait geleidelijk van zuidoostelijke naar zuidwestelijke richtingen en is zwak tot matig, vanavond aan zee mogelijk vrij krachtig.

Komende nacht trekt een zone met bewolking en plaatselijk (buiige) regen van west naar oost over het land. Na passage hiervan volgen er opklaringen. De west- tot zuidwestenwind is matig en de temperatuur daalt naar ongeveer 11°C.

Morgen overdag komt de zon geregeld tevoorschijn en blijft het vrijwel overal droog. Met een maximumtemperatuur uiteenlopend van 14°C in het noordwesten tot rond 17°C in het oosten wordt het een stuk koeler. De wind komt uit overwegend westelijke richtingen en is matig, in het noordelijk kustgebied toenemend naar vrij krachtig. (Bron: KNMI)