woensdag: 16-jan-2019 , week 02
Zon op: 8:43;  Zon Onder: 16:50
Hallum: 15:34 uur
Temperatuur: 5.7°C; Wind: 3 Bft.; ZZO; Neerslag: 0.6 mm         
De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen

Opgesteld op woensdag 16 januari 2019 om 12.50 uur.

Bewolkt en vooral in de avond regen. Donderdag (winterse) buien


Op de meeste plaatsen bewolkt en lokaal wat motregen. Vanavond trekt een regenzone van west naar oost over het land. De maximumtemperatuur komt uit op ongeveer 8°C. De zuidwestenwind is matig boven land, in de kustgebieden vrij krachtig, boven het IJsselmeer en aan zee krachtig, af en toe hard, 6-7 Bft.

In de nacht naar donderdag klaart het van het westen uit op. In het noordelijk kustgebied zijn er enkele buien. De minima liggen tussen 5°C aan de kust en 2°C verder landinwaarts. De wind is west tot zuidwest, meest matig, aan de kust (vrij) krachtig en vooral in het noordelijk kustgebied eerst nog hard, 7 Bft.

Donderdag overdag zijn er buien, soms met hagel of natte sneeuw en mogelijk onweer. In de ochtend vormen de buien soms een groter aaneengesloten gebied waarbij de neerslag tijdelijk in sneeuw overgaat. Plaatselijk kan het dan korte tijd wit worden. Tussen de buien door loopt de temperatuur op naar ongeveer 5°C, maar in sneeuw daalt deze naar ongeveer 1°C. De wind draait van zuidwest naar west tot noordwest en is zwak tot matig, aan de kust (vrij) krachtig en in de namiddag aan de Zeeuwse kust mogelijk hard, 7 Bft. (Bron: KNMI)