dinsdag: 19-mrt-2019 , week 11
Zon op: 6:43;  Zon Onder: 18:48
Hallum: 7:14 uur
Temperatuur: 2.7°C; Wind: 2 Bft.; Noord; Neerslag: 0.0 mm         
De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen

Opgesteld op dinsdag 19 maart 2019 om 02.31 uur.

Wisselend bewolkt en op de meeste plaatsen droog.


Vannacht is het droog en zijn er brede opklaringen. Lokaal, vooral in het zuidwesten, kan er een mistbank ontstaan. Landinwaarts komt de temperatuur iets onder nul, plaatselijk vriest het 3 graden. Aan de kust en in grotere steden blijft de temperatuur enkele graden boven nul. De wind is zwak, aan de kust matig en draait geleidelijk van noordwest naar zuidwest.

Overdag hebben we te maken met een afwisseling van zon en wolkenvelden en in de middag zou er lokaal nog een bui tot ontwikkeling kunnen komen. Op de meeste plaatsen blijft het echter droog. De maximumtemperatuur ligt rond 11°C, in het noordelijk kustgebied iets lager. De wind draait gedurende de dag geleidelijk van zuidwest naar west en neemt daarbij toe naar matig.

In de nacht naar woensdag wordt het van het noordwesten uit bewolkt en in het westen kan later wat lichte regen of motregen vallen. De minimumtemperatuur ligt tussen 1°C in het zuidoosten en 6°C in het noordelijk kustgebied. De wind is zuid tot zuidwest, zwak, aan de kust matig.

Woensdag overdag is er vooral in het noorden en westen vrij veel bewolking, plaatselijk valt daar wat lichte regen of motregen uit. In het zuidoosten zijn er zonnige perioden. De maxima liggen tussen 9°C in het Waddengebied en 14°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is zwak, aan de kust matig, (Bron: KNMI)